Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Wiki Article
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane bapnın suhuletle açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın merdivenleri, yangın sırasında yapı sakinlerinin emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasar çizimı ve konstrüksiyonı, yangın emniyetliği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından yapılmalı ve alakalı yönetmeliklere elverişli olmalıdır.
Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve essah çaldatmaışması önemlidir.
Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu model sayesinde kapı yek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.
Hep Binaları: Bütün binaları, çoğunlukla kombine olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve acil manzara tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, bütün binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz kesifı bir şekilde uygulanır.
Yangın merdiveni kapısı 90 zaman yüce ısıya karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı model ile kolay merdivene ulaşımı katkısızlamalı, aynı anda takkadak aşkın kişinin hariçarı tamam çıkmasını esenlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
Kaçış bağırsakin kullanılmasına onay maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak vâsiliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür mimarilarda 125 mm' den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki birlikte cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yangın kapısı dipında tek katıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.
Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk dokumanın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın tasarruf sınıfı üzere faktörler tesirli olmaktadır.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çhileışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları mucibince akım etmesi ve vacip çhileışmaların da buna bakılırsa gestaltlması gerekmektedir.
Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma meselelevi hasılat.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı baplara maruz isimdir.
Yangın bapsı elbette hizmet mimarilmalıdır? Yangın bapları derneşik hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak sinein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının doğruca bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin berk olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının denetleme edilmesini bağırsakerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.